campings


Camping in Zeeland Zoeken

Camping en kastelen

Campings, kastelen Zeeland, Domburg en Renesse

Verblijf je op een camping van een van de campings in Zeeland en heb je belangstelling voor kastelen? In een kasteel bij Renesse is een restaurant gevestigd. Aan de rand van Domburg, ten westen van Oostkapelle, ligt kasteel Westhoven met daarnaast het Zeeuws Biologisch Museum. Rond het kasteel wandelt u door het beboste landgoed en als u de duinen oversteekt, loop je al snel langs het strand.

Camping in Zeeland Zoeken
Zeeland

Het kasteel Westhove tussen Domburg en Oostkapelle wordt voor het eerst vermeld in 1277 als bezit van de abten van Middelburg, die het tot lusthof maakten voor de ontvangst van belangrijke gasten. In 1572 werd het kasteel verwoest, maar er resteren nog twee hoektorens en een middentoren uit de tweede helft van de 15e eeuw. Naast het kasteel ligt de voormalige oranjerie annex koetshuis. Hierin is tegenwoordig het Zeeuws Biologisch Museum gevestigd. Kasteel Westhove werd in 1977 en de jaren daarna gerestaureerd. Sinds 1985 is het kasteel in gebruik als jeugdherberg. Philips de Schone en keizer Karel V waren ooit te gast op Westhove.

Drukbezochte badplaats Renesse, daar waar de invloedrijke gelijknamige familie Van Renesse woonde, heeft haar Slot Moermond. Zo rond 1600 kreeg dit kasteel de vorm die ze nog altijd heeft. Een vorm die bleef, terwijl het kasteel talloze nieuwe eigenaren leerde kennen. Van 1871 was het kasteel eigendom van de familie van de Lek de Clerq, die toen ook kasteel Haamstede bezat. In de zestiger jaren van de vorige eeuw, werd het kasteel fraai gerestaureerd.

Naast in takt gebleven of gerestaureerde kastelen, waartoe ook buitenplaats Ter Hooge in Koudekerke gerekend kan worden zijn er vooral overblijfselen. Wikipedia geeft hier een lijst >>

Kijk ook op:
campings
Op zoek naar een camping in Zeeland? Boek je vakantie bij Ardoer.


Zeeland
Roompot Campings.

Start hier het zoeken naar een camping aan de Zeeuwse kust


renesse

Deze site is onderdeel van 'Mooi Zeeland', uitgever Florad is bereikbaar via info@florad.nl, parallelweg 12, 4462 al goes.
Zoek hier ook voor vakantieparken in Zeeland


camping


Andere sites : Zeeland: hotel zeeland - Zeeland: bungalows zeeland - Dagattracties in Zeeland: attractie zeeland - Mooi Zeeland: mooizeeland - Dagje uit in Zeeland - VVV Zeeland - Kijk hier voor vakantieparken in Zeeland - VVV Zeeland Provincie Zeeland