campings


Camping in Zeeland Zoeken

Campings Walcheren

Camping aan zee of Veerse Meer

Zoals alle vakantiegebieden trekt Walcheren vooral toeristen met haar lange en brede zandstranden. Meer dan in andere Zeeuwse regio's is de combinatie met historische steden en stadjes, plus een achterland met veel mogelijkheden om te fietsen hier echter doorslaggevend. Het water is echter nooit ver weg. Zo zijn er ook campings te vinden aan het Veerse Meer.

Camping in Zeeland Zoeken
=Zeeland

Walcheren: Kustplaatsen als Oostkapelle en en Domburg

Van dorp naar dorp
Walcheren is ook het eiland waar je onder de duinen van badplaats tot badplaats fietst, vlak onder de kust van Vrouwenpolder in het Noorden tot Vlissingen, waar je -ook met de fiets- de overtocht naar Breskens in Zeeuws-Vlaanderen kunt doen. Van Westkapelle tot Vlissingen wandel je over het duin, of volg je het fietspad aan de voet daarvan. Dishoek met verschillende restaurantjes is een populaire stop. Meer landinwaarts kenmerkt Walcheren zich door haar netwerk van kleine wegen die dorpen als Grijpskerke onsluiten. Het netwerk, ook voor de plaatselijke landbouw, vormt in feite een groot fietsgebied, omdat er weinig gemotoriseerd verkeer gebruik van maakt.

Vlissingen, Middelburg en Veere
Iedere toerist op Walcheren plant wel een dagje Middelburg, Veere of Vlissingen. De eerste twee onder meer dankzij de goed zichtbare link met het rijke verleden. Vlissingen om zijn gezelligheid rond de jachthaven, de terrassen rond het Bellamypark, een wandeling over de Boulevard of simpelweg dankzij het Maritieme karakter met bijvoorbeeld een bezoek aan Maritiem MuZEEum. In Vlissingen loop je Michiel de Ruyter tegen het lijf. In Middelburg en Veere wordt je vooral herinnerd aan de tijd van Vereenigde Oostindische Compagnie. In de historische kern van Middelburg liggen zowel de winkels, de markt en de historsiche bezienswaardigheden op loopafstand rondom het centrum. Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse Meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens. In het seizoen kun je in Veere de boot naar het (voormalig) eiland Zuid-Beveland nemen.
Start hier het zoeken naar een camping op Walcheren

Kijk ook op:
zoek
Op zoek naar een camping in Zeeland? Boek je vakantie bij Ardoer.


Campings
Roompot Campings.

Start hier het zoeken naar een camping in Zeeland


camping

Deze site is onderdeel van 'Mooi Zeeland', uitgever Florad is bereikbaar via info@florad.nl, parallelweg 12, 4462 al goes.
Zoek hier ook voor vakantieparken in Zeeland


minicamping


Andere sites : Zeeland: hotel zeeland - Zeeland: bungalows zeeland - Dagattracties in Zeeland: attractie zeeland - Mooi Zeeland: mooizeeland - Dagje uit in Zeeland - VVV Zeeland - Kijk hier voor vakantieparken in Zeeland - VVV Zeeland Provincie Zeeland