campings


Camping in Zeeland Zoeken

Strandvakantie Cadzand en Nieuwvliet

Of zoek een camping in Breskens of Retranchement

Zoek je camping in Zeeland in Zeeuws Vlaanderen met Cadzand, Nieuwvliet en Breskens? De geschiedenis van Cadzand gaat terug tot de vroege middeleeuwen, toen het Oude Land van Cadzand al bewoond was. Dit was een min of meer rond eiland dat omsloten was door zeegeulen en geleidelijk uitgebreid werd met nieuwe polders die om het eiland heen lagen. Nieuwvliet-Dorp ligt twee kilometer van de kust vandaan. Rond 1600 ontstond hier de eerste bebouwing. De voorloper van Nieuwvliet is het verdwenen dorp Sinte-Pier, tegenwoordig ook wel Oud-Nieuwvliet genaamd.

Camping in Zeeland Zoeken
=Zeeland

Cadzand en Nieuwvliet Bad

Zoek je camping aan zee
Zowel Cadzand als Nieuwvliet genieten hun bekendheid bij vakantiegangers aan het woordje 'Bad'. Nieuwvliet Bad laat zien, dat de kustbebouwing zich zo'n 2 kilometer van het oorspronkelijke dorp ligt. Net als bij Cadzand liggen de campings op de strook land tussen dorp en strand. Allemaal achter de duinen.

Het eiland Cadzand
Omsloten door zeegeulen mag je Cadzand oorspronkelijk een eiland noemen. Dit eiland als een zandplaat in de luwte van de eilanden Wulpen en Koezand die zich zeewaarts van het huidige Cadzand bevonden. Met name Wulpen zou al omstreeks 700 bewoond zijn. De eerste bewoners van het Eiland van Cadzand hebben zich er waarschijnlijk omstreeks 1050 gevestigd. Het was een domeingebied van de Graven van Vlaanderen. Deze gaven de opdracht tot bedijkingen. Deze vonden plaats door middel van kaden, dijkjes van slechts 1 meter hoog. Het eerste poldertje heette Roffoelkin en daaromheen ontstonden nieuwe poldertjes. Tussen 1050 en 1112 werd een hoeve gebouwd die Burggravensteen heette. Nieuwvliet was vanouds een hoge heerlijkheid. De eerste heer was Jan Adornis, een Brugse koopman die in 1527 de Sint Janspolder bedijkte, een polder in het Zwarte Gat tussen het Eiland van Groede en het Eiland van Cadzand. Hij stichtte de hoge heerlijkheid, waar de oudere heerlijkheden Nieuwvliet, Sint-Pieter en Mettenije in verenigd waren. In 1529 werd deze erkend door keizer Karel V. De drie voormalige heerlijkheden werden in het gemeentewapen van Nieuwvliet, toegekend in 1817, voorgesteld door drie wassende manen. Dit was het heerlijkheidswapen van Nieuwvliet.

Kijk ook op:
zoek
Op zoek naar een camping in Zeeland? Boek je vakantie bij Ardoer.


Camping
Roompot Campings.

Start hier het zoeken naar een camping in Zeeland


Cadzand

Deze site is onderdeel van 'Mooi Zeeland', uitgever Florad is bereikbaar via info@florad.nl, parallelweg 12, 4462 al goes.
Zoek hier ook voor vakantieparken in Zeeland


Nieuwvliet


Andere sites : Zeeland: hotel zeeland - Zeeland: bungalows zeeland - Dagattracties in Zeeland: attractie zeeland - Mooi Zeeland: mooizeeland - Dagje uit in Zeeland - VVV Zeeland - Kijk hier voor vakantieparken in Zeeland - VVV Zeeland Provincie Zeeland - campings Renesse zoeken - meer campings in Zeeuws Vlaanderen