campings

Mooi Zeeland

Zoek ook Op:

Gratis attractieboekje :

    =dagttractiesNederlands =dagattractiesduits
Recreatie ondernemers :

    Camping aanmelden? Kosten €200,- per jaar, (€125,- voor minicampings)
    Hier aanmelden

Volg ons op:

         Camping in Zeeland Zoeken

Burgwallen van Sluis en Hulst

Camping Zeeuws-Vlaanderen en geschiedenis

Je koos campings Zeeland en wilt iets proeven van de historie: Burgwallen zoals van Sluis en Hulst zijn kenmerkend. Aardenburg nabij de Belgische grens, was vanaf het begin van haar geschiedenis een vesting. Aan de Burchtstraat liggen de fundamenten van het oude Romeinse Castelllum Rodanum. Deze streek is het oudst bewoonde stukje van Zeeland. In het gemeentelijk Historisch Museum liggen prehistorische vondsten en Romeins aardewerk.

Camping in Zeeland Zoeken
=Zeeland

Bolwerken uit de tachtigjarige oorlog

Sluis aan zee
Bezoek Sluis en u kunt zich moeilijk voorstellen, dat het plaatsje vroeger aan de zeearm Het Zwin lag. De bolwerken bewezen hun diensten aan verschillende partijen. Sluis veranderde in de 80-jarige oorlog verschillende keren van partij en van geloof. De katholieke Spaanse veldheer Parma zwaaide er de scepter, maar later ook de protestanten onder prins Maurits. In Hulst maakte onder andere de dubbele poort, waar resten van te zien zijn, deel uit van vestingwerken rond de stad. Begin 1500 liet Gent, destijds de veroveraar, de poort aanleggen. De ruïne werd nog maar een jaar of vijftig geleden uitgegraven. De sterke wallen die heden ten dage te bewandelen zijn, hielden stand tegen de grootste vijanden. Spanje en Vlaanderen drukten ook hier hun stempel. Zo was Hulst ooit ingenomen door Gentenaren. Zij verschansten zich in het stadhuis, dat vervolgens door de Hulstenaren in brand werd gestoken.  Ook Hulst werd door Maurits veroverd. Meteen liet hij enkele forten bouwen om de Spanjaarden van zich af te houden. Hulst, net als Sluis druk bezocht door dagjesmensen uit België, is nog steeds goed te herkennen als vestingstad. De binnenstad is alleen bereikbaar door één van de drie bewaard gebleven stadspoorten.

Kijk ook op:
zoek
Op zoek naar een camping in Zeeland? Boek je vakantie bij Ardoer.


Campings Roompot
Roompot Campings.


sluis

Deze site is onderdeel van 'Mooi Zeeland', uitgever Florad is bereikbaar via info@florad.nl, parallelweg 12, 4462 al goes.
Zoek hier ook voor vakantieparken in Zeeland


hulst


Andere sites : Zeeland: hotel zeeland - Zeeland: bungalows zeeland - Dagattracties in Zeeland: attractie zeeland - Mooi Zeeland: mooizeeland - Dagje uit in Zeeland - VVV Zeeland - Kijk hier voor vakantieparken in Zeeland - VVV Zeeland Provincie Zeeland