campings

Mooi Zeeland

Zoek ook Op:

Gratis attractieboekje :

    =dagttractiesNederlands =dagattractiesduits
Recreatie ondernemers :

    Camping aanmelden? Kosten €200,- per jaar, (€125,- voor minicampings)
    Hier aanmelden

Volg ons op:

         Camping in Zeeland Zoeken

Abdij Middelburg

Campings Zeeland, wandelen door geschiedenis

Laten wevoor camings Zeeland starten met de abdij in Middelburg, waar het provinciaal bestuur zetelt. Monniken uit Vlaanderen hadden in Middelburg omstreeks 1100 al een klooster.

Camping in Zeeland Zoeken
=Zeeland

Abdij Middelburg, n het centrum van de historische stad.


De abdij werd omstreeks 1125 gesticht. Een deel van de Balanspoort stamt uit de dertiende eeuw. De Gistpoort werd omstreeks 1550 gebouwd. In de 15e en 16e eeuw werd de abdij zwaar beschadigd door brand. Toen stad en abdij in 1574 veroverd werden door de prins en aan de kant van de Opstand kwamen, werd het protestantisme ingevoerd en kwam er een eind aan het kloosterleven. Nadien kwam het complex in verval om pas in 1886 te worden gerestaureerd. De goede staat dankt het huidige complex echter vooral aan de restauraties van na het oorlogsgeweld van 1940. De Koorkerk 8-kantig De Koorkerk is de oudste kerk bij het Abdijcomplex. Ze werd gebouwd in het begin van de 14e eeuw. De achtkantige vorm van de Koorkerk is zeldzaam. De 8-hoek symboliseert de volmaakte stad, het hemelse Jaruzalem. De abdijtoren De lange Jan kan zomers beklommen worden. Middelburg een vluchtburcht Middelburg moest, zoals nu nog uit de naam blijkt, als vluchtburcht de Zeeuwse bevolking bescherming bieden tegen het water en overvallen. Sommigen denken dat de burcht oorspronkelijk is opgetrokken door een hoofd­man van de Noormannen. Niet alleen in Middelburg proef je de voorspoed van Walcheren. In 1358 kreeg Veere het recht zich te ommuren. Hoewel door bruggen en dammen met elkaar verbonden, praat en denkt men in Zeeland nog altijd in eilanden, met in het noorden Schouwen-Duiveland.

Kijk ook op:
zoek
Op zoek naar een camping in Zeeland? Boek je vakantie bij Ardoer.


Campings Roompot
Roompot Campings.


Middelburg

Deze site is onderdeel van 'Mooi Zeeland', uitgever Florad is bereikbaar via info@florad.nl, parallelweg 12, 4462 al goes.
Zoek hier ook voor vakantieparken in Zeeland


in_Mooi_Zeeland


Andere sites : Zeeland: hotel zeeland - Zeeland: bungalows zeeland - Dagattracties in Zeeland: attractie zeeland - Mooi Zeeland: mooizeeland - Dagje uit in Zeeland - VVV Zeeland - Kijk hier voor vakantieparken in Zeeland - VVV Zeeland Provincie Zeeland